top of page
  • pixiecosmina

Tyler Shields, The Provocateur

[Romanian Version below the fold]


Tyler Shields comes back to Europe with yet another highly anticipated exhibition.

London's Imitate Modern Gallery and the Sotheby's auction house held the Unseen private exhibition on June 5th, showing some previously unpublished work from Tyler Shields' future series.


Tyler is many things - photographer, screenwriter, director, former professional inline skater, but, most definitely, controversial and a rule-breaker in everything he does.

Following a short interview, I found out whether there was anything he feared, how physically engaging his sets usually are and how it feels being the author behind such highly debated pieces.


Unseen Exhibition is open to general public until July 7th, 2019.






Photography: Pixie Cosmina and ©Tyler Shields' exhibited work






Tyler Shields revine in Europa cu inca o expozitie care se asteapta a fi la fel de controversata


Galeria Imitate Modern din Londra si casa de licitatii Sotheby’s aduc in premiera pe 5 iunie expozitia ‘Unseen’, lansand o lucrare din seria viitoare a lui Tyler Shields care nu a mai fost expusa anterior.


În lumea fotografiei, Tyler Shields este unul dintre cei mai in voga artisti ai momentului. Fotograful în vârstă de 33 de ani, stabilit în L.A., creează portrete video și imagini care încurajează fascinația și controversele. Evocativ, simbolic, exigent, rasist, politic și excepțional sunt toate cuvinte ce descriu lucrarile sale. Lumea tulburătoare pe care o ilustreaza nu este una străină, dar sursa lor precisă este un loc greu de înțeles. Tyler portretizează spațiul dintre ceea ce este și ce ar putea fi, între ceea ce numim realitate și ceea ce este dincolo de ea.


Considerat Andy Warhol al generatiei sale, Tyler a produs imagini care se joacă cu noțiuni de voyeurism, structuri de putere, hiperrealism, practică cinematografică și tendințe iconoclaste.


A fotografiat un număr de celebritati al clasamentului tânăr de la Hollywood - printre care Lindsay Lohan, Mischa Barton, Ashley Greene, Dave Franco, Emma Roberts, Aaron Paul, Demi Lovato, Juno Temple. Dar cea mai controversata lucrare a sa, deopotriva si cea care i-a adus faima, ramane fotografia lui Kathy Griffin tinand o sculptura din plastic(figurina?) a capului lui Donald Trump acoperit în sânge.


De obicei, i se spune fotograful preferat al Hollywood-ului, insa există mult mai mult în repertoriul provocator al lui Tyler decât ce se vede cu ochiul liber. Ceea ce contează pentru el este de a crea ceva care va dura cu adevărat și va avea un impact asupra cuiva.


Artistul american urmărește să aducă împreună două fețe ale aceleiași monede – asocierera dintre esential si imprevizibil.


Expoziția Unseen este deschisă publicului larg până pe 7 iulie 2019.


Recent Posts

See All
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
bottom of page